zaterdag 21 januari 2012

appelige flappie,s !!

Je bent n beetje in op je eethoek aan het restylen
En je ontdekt dat je fruit ook heel trendy staat op de Etagiere
Tussen het verse fruit vind je wat appels die net niet zo fris meer zijn
Nou kan je daar de vogels blij mee maken natuurlijk
Maar die hebben het nog druk met hun pindasnoer en vetbolletjes
En dus neem je n duik in je vriezert en vist er wat bladerdeeg uit
Uit het keukenkastje struin je wat rozijntjes
Ja opeens weet je het ik ga Appelige flappie,s maken




Men neme velletjes bladerdeeg , rozijnen , kaneel,appels en wat sterke drank ( ander fruit kan ook )
Oven 10 min voorverwarmen op 220 gr 

De sterke drank  warm je even op in de microwave
En in die warme drank wel je de rozijntjes zo,n 10 min
Na 10 min giet je de drank of in je keel haha of in de gootsteen

En je laat de rozezijnen daarna goed uitlekken
Het bladerdeeg laten we even ontdooien Laat hiervoor wel het tussenvelletje aan het bladerdeeg zitten anders kleven ze aan je werkblad
Terwijl die liggen te ontdooien schillen we de appels 
De appel snijden we in blokjes of maantjes kan allebei Be creatif !
In een schaaltje meng je de appel kaneel suiker en de in de drank gewelde Rozezijntjes

 Dan bekleed je de bakplaat of het rooster met bakpapier
Ondertussen klop je n eitje en schep je wat van het appelmengsel op n bladerdeeg vel
Je vouwt ze als n driehoekje dicht ( wel het velletje van het deeg verwijderen )
Dat smaakt ni zo top denk ik haha !
Je besmeert de driehoekjes met het losgeklopte ei en strooit er wat basterdsuiker overheen
En dan schuif je ze in de oven en laat ze 20 a 25 min lekker bruin bakken
Hou ze goed in de gaten  tussendoor ( hier heb ik daar zo m,n personeel voor hihi )
Want als je oven iets te warm staat verbrand de suiker
( door schade en schande word men wijzer hihi )
En dan uit die oven halen denk aan ovenwanten he t bakblik of rooster zijn loeiheet @
en warm of koud serveren en dan ........
heerlijk genieten !!

BON APETIT !!
Bijschrift toevoegen