maandag 22 augustus 2011

geven of nemen ?????

Tja iets uit handen geven is vaak Moeilijker dan het voor n ander is om iets uit iemands handen te nemen !
Zo ook bij m,n cliĆ«nte met Alzheimer , hoe goed ik de zorg voor Haar ook bedoeld voor haar is het n grote stap terug in haar onafhankelijkheid  als ze iets uit handen moeten geven !
Vaak zien ze je hulp als betuttelend en bemoeizucht en nemen ze je dat niet in dank af .
Dus zul je met zoete broodjes iets wat ze zelf niet meer kunnen over moeten nemen n beetje de boel paaien als t ware , zonder de persoon erin te kleineren .
En vind daar maar eens n gouden tussenweg in .
M,n cliente rijd nog zelf auto maar vanuit m,n werkgever mogen wij dus niet met haar meerijden , en tja de sleutels afstaan om Mij in haar auto te laten rijden is a BIG NO NO !!
Dus heb ik haar met Veel lees Heel veel Moeite over kunnen halen om in Mijn auto te stappen , heb ik mooi het hele ritueel om de sleutels van haar auto omzeild .
Gewoon gezegd "jo lieverd das toch eens lekker om als de Koningin rondgereden te worden .
Vorige week vrijdag nam ik haar over van een collega en was die overgang Plus het zelf niet meer autorijden op de dagen dat ik haar begeleid  echt een te grote cultuur shock !! Boos zelfs woest en zeer verdrietig werd ze !!
Het heeft aardig wat voeten in de aarde gehad om  haar verder te Mogen bergeleiden.
Maar ze stapte zonder morren in mijn auto vandaag en ik weet heus de weg wel maar ik heb haar laten navigeren zodat ze zich onderweg niet overbodig en betutteld voelde , Goddank heeft dat goed uitgepakt .

iets uit handen geven is Moeilijk , maar evenzo moeilijk is het om dingen uit handen te nemen !!!!